Gesmede spork / tuinmansvork van Krumpholz 1799

Spork – Revolutie in tuinieren

Een innovatief gereedschap met oude modellen – het unieke principe van de SPORK combineert een verscheidenheid aan tuingereedschap in één.

Iedereen die ooit met een SPORK heeft gewerkt, zal niet meer zonder willen – want dit speciale tuingereedschap is een echte aanwinst voor elke tuinier. En daar is een goede reden voor: het combineert een verscheidenheid aan tuingereedschap in één. Met dit wereldwijd gepatenteerde principe is de SPORK een van de populairste in zijn soort en werd in 2008 door BBC Garden Magazine uitgeroepen tot beste tuingereedschap.

Een revolutionair idee

De combinatie van spade en vork werd in 1992 ontwikkeld door Robert Todd in Oxford, Engeland. Todds idee was even simpel als revolutionair: in plaats van te blijven piekeren over de tekortkomingen van zijn tuingereedschap, besloot hij een handigere, flexibelere manier te ontwikkelen om de grond te bewerken. Met nieuwe ideeën en combinaties van de eigenschappen van bekende gereedschappen ontstond na vele werkstappen een nieuw, zeer effectief en stabiel gereedschap voor het werken in de tuin. De spannend klinkende naam SPORK werd ook aan het apparaat gegeven door een combinatie. Het is een neologisme van spade en vork, wat ook de functie beschrijft: De spork kan worden gebruikt om harde, zware grond op te graven en los te maken.

Speciale combinatie van gereedschappen

Maar de SPORK doet eigenlijk nog veel meer: naast spitten heeft hij ook de volgende voordelen: wortels doorsnijden, onkruid verwijderen, de grond losmaken, planten, het gazon beluchten en zelfs de graskant afsnijden. Simpel gezegd zijn het vier gereedschappen in één: spade, spadevork, kantensnijder en gazonbeluchter voor alle bodemomstandigheden. Een van de belangrijkste redenen waarom professionele tuiniers ook met dit gereedschap werken.

Vlijmscherp, zelfslijpend lemmet

Het essentiële kenmerk van het innovatieve grondbewerkingswerktuig is de zigzagvormige snijkant. Het lemmet is met de hand gesmeed uit hoogwaardig Boron staal. Boorstaal is een zeer hard maar toch flexibel staal dat ook wordt gebruikt voor hoogwaardige onderdelen in de automobielbouw. De met de hand gesmede, vlijmscherpe punten zijn extreem robuust en zorgen voor een unieke, moeiteloze penetratie in harde bodems of door stevige wortels, waarbij ze zichzelf steeds weer scherpen. De SPORK dringt moeiteloos door de grond door de uitsparingen in het blad. De gaten in het gereedschap ondersteunen het functionele principe en verminderen tegelijkertijd het gewicht.

De vele verschillende sporks van Krumpholz bieden hier voor alle tuiniers het juiste tuingereedschap voor de vereiste behoefte.

Beste prijsgarantie

Als je bij een andere verkoper een lagere prijs (incl. verzendkosten) vindt, krijg je dit Krumpholz-artikel bij ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.