Gesmede cultivator – cultivator – zaaitand – grondbeluchter van Krumpholz 1799

GrubberKultivatorSauzahnBlumenkralleBodenlüfter

worden gebruikt voor het bewerken van grond, het verkruimelen van de bovengrond en het verwijderen van onkruid. De van Krumpholz gesmede cultivators zijn gemaakt van bijzonder sterk en taai koolstofstaal. Ze worden gebruikt om de grond los te maken en onkruid te bestrijden zonder de gelaagdheid van de grond aan te tasten.

De natuurlijke gelaagdheid van de bodem kan worden onderverdeeld in drie gebieden. De bovengrond, ondergrond en het moedergesteente

De bovengrond is geschikt voor planten de belangrijkste laag voor plantengroei. Daar vermengt en combineert de humus zich met minerale bestanddelen. De humus bestaat uit ontbonden materiaal van de flora en fauna. De bovengrond wordt afgebroken en omgezet door schimmels en bacteriën en vermengd met de minerale componenten door regenwormen. Een gezonde bovengrond met een hoog humusgehalte is cruciaal voor een vitale plantengroei.

De ondergrond bevat voornamelijk mineraal materiaal. De ondergrond wordt gekenmerkt door verweerd gesteente, zand en stoffen die uit de bovengrond zijn weggespoeld. Humus is er nauwelijks aanwezig.

Het brongesteente bestaat uit bijna uitsluitend uit onverweerde gesteentelagen. Deze ondergrond vormt de aanvulling voor de bodemontwikkeling.

Waarom de grond bewerken met een zuurtand of grondbeluchter?

Door gezonde bovengrond af te graven met een spade of graafvork, wordt organisch leven getransporteerd naar de zuurstofarmere ondergrond. Veel van deze organismen kunnen daar niet bestaan en sterven. De bodem verliest vitaliteit en voedingsstoffen.

Wanneer je de grond met de zaaitand openscheurt, wordt de bovengrond niet naar diepere bodemlagen getransporteerd. Regenwormen, schimmels en bacteriën blijven en verhogen voortdurend het humusgehalte. Dit proces kan worden ondersteund en versterkt door de juiste organische bemesting.

Bodembewerking met de zeugtand is aanzienlijk eenvoudiger, energiezuiniger en sneller dan graven met een spade of graafvork. Eerst moet de grond worden vrijgemaakt van onkruid, bijvoorbeeld door te harken met een cultivator. Nadat je het onkruid hebt verwijderd, moet je de zaaitand kriskras door het bed trekken. De afstand tussen de rijen moet 15 tot 25 centimeter zijn.

Wanneer wordt het bed bewerkt met de tand van de zeug?

Het bed moet voor of na de winter worden bewerkt. Optimaal is de teelt voor de winter. Door de vorst brokkelt de gebarsten grond optimaal af. Maar grondbewerking in de lente voor het eerste zaaien/planten is ook prima. In de lente is je eigen motivatie vaak hoger.

Welke zeugentand voor welk bed?

Gebruik voor verhoogde bedden onze kleine zeugentanden nr. 1307 of nr. 1309 van Krumpholz. Onze grote hamergesmede zaaitand nr. 1061 of de zaaitand nr. 1306 is ideaal voor vlakke bedden.

Verkruimel de bovengrond fijn kun je het beste een cultivator of cultivator gebruiken. De losgemaakte grondlagen kunnen gemakkelijker warmte, lucht, water en voedingsstoffen opnemen. Tegelijkertijd wordt de grond optimaal voorbereid op bemesting – het is het beste om natuurlijke meststoffen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de grond altijd voldoende voedingsstoffen krijgt.

De vele verschillende zaaitanden, cultivators en cultivators van Krumpholz bieden voor alle tuiniers het juiste tuingereedschap om de grond los te maken en onkruid te wieden.

Hochbeet selbstgebaut

Beste prijsgarantie

Als je bij een andere verkoper een lagere prijs (incl. verzendkosten) vindt, krijg je dit Krumpholz-artikel bij ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.