Löwe Gartenscheren

LÖWE snoeischaar – Gewone steel

LÖWE snoeischaar –

Handvat voor kleinere handen

LÖWE – Takkenscharen

Professionele snoeischaren en takkenscharen van de originele LÖWE gereedschapsmakers

Origineel LÖWE is een Noord-Duitse gereedschapsmederij die teruggaat tot Walther Schröder, die in 1923 de aambeeldschaar uitvond en er patent op aanvroeg. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Randolph Schröder, de kleinzoon van Walther Schröder.

Original LÖWE is toonaangevend op het gebied van hoogwaardige aambeeldsnoeischaren. Deze bieden een aantal voordelen ten opzichte van de bekende bypassschaar. Bij een aambeeldschaar snijdt het blad trekkend door het te knippen materiaal. Hierdoor is er minder kracht nodig om te snijden.

Met een aambeeldsnoeischaar kun je ook relatief gemakkelijk oud of heel hard hout of dikkere takken knippen. Een aambeeldschaar knipt een vergelijkbaar stuk hout met minder moeite dan een bypassschaar.Een ander voordeel is dat ze zowel door rechts- als linkshandigen gebruikt kunnen worden. Bypass-scharen zijn altijd eenhandig en zijn over het algemeen gemaakt voor rechtshandige gebruikers.

Het gebruik van een omloopschaar is voordelig als je zacht, vezelig en groen maaisel netjes en met zo min mogelijk kneuzingen wilt knippen.

Een veelvoorkomend vooroordeel tegen aambeeldscharen is de vrees dat het blad bot wordt bij het tegenlager, het zogenaamde aambeeld. Dit is niet mogelijk met LÖWE aambeeldscharen. De hardheid van het staal van het lemmet is vier keer zo hoog als de hardheid van het aambeeld. Bij het knippen met originele LÖWE aambeeldscharen heeft de impact van het mes op het aambeeld geen invloed op de scherpte van het mes. De scherpte van het blad wordt alleen beïnvloed door de snijfrequentie en het te snijden materiaal.

De perfecte onderdelenvoorziening en de eenvoudige en voordelige uitwisselbaarheid van onderdelen voor LÖWE scharen is ook een groot voordeel. Wij bieden het complete assortiment reserveonderdelen voor alle LÖWE tuinscharen die we aanbieden. De kleinste schroef, veren, bladen, tegenlagers en handgrepen. Je kunt alles direct bestellen op onze LÖWE onderdelenpagina tegen een gunstige prijs en overzichtelijk.


KLASSIEKE SERIE

De originele LÖWE scharen uit de CLASSIC serie zijn klassieke aambeeldscharen met rechte of gebogen messen. Een verchroomde stalen behuizing en de centrale geleiding van de meshefboom zijn de visueel herkenbare kenmerken van de robuuste CLASSIC serie.

Het originele LÖWE principe, al miljoenen keren bewezen sinds 1923, een trekkende snede tegen een vaste basis, staat voor het bijzonder gemakkelijk knippen en heeft de CLASSIC schaar wereldberoemd gemaakt.


ECONOMISCHE REEKS

De originele LÖWE scharen uit de ECONOMIC serie zijn bijzonder compact en gemakkelijk te hanteren. Deze modellen zijn teruggebracht tot het essentiële en hebben alle belangrijke functies die nodig zijn voor langdurig gebruik en een zuivere, krachtige snede.


PROFESSIONELE SERIE

De originele LÖWE scharen uit de PROFESSIONAL serie zijn dankzij hun superieure technologie bijzonder geschikt voor dagelijks professioneel gebruik.

De bladen worden met slechts één moer aan de buitenkant van de schaar gemonteerd. Hierdoor kunnen de bladen in slechts enkele seconden worden verwisseld zonder dat de schaar helemaal uit elkaar hoeft te worden gehaald. De greepbreedte is traploos instelbaar en kan dus worden aangepast aan de grootte van je hand. Bij de aambeeldschaar en de hybride schaar wordt de levensduur van het mes en de basis aanzienlijk verlengd door de breedte van de handgreep aan te passen.

De modellen uit de PROFESSIONAL serie zijn verkrijgbaar als EASY-CUT, FAST-CUT of POWER-CUT voor snel werken, voor een lichte zaagsnede of voor een bijzonder krachtige zaagsnede.


SNEL KAPPEN

Met een aambeeldschaar met een recht blad kun je snel werken. Het rechte blad zorgt ervoor dat het te snijden materiaal en het gewenste snijpunt betrouwbaar worden geraakt. De snelle en betrouwbare ontmoeting van de snijpunt maakt het snijden zeer efficiënt.


EASY CUT

Aambeeldscharen met een kort en slank blad knippen heel gemakkelijk omdat het te knippen materiaal zich dicht bij het lager bevindt en de krachtoverbrenging dus geoptimaliseerd is. Bovendien klemt een dun blad de te knippen tak minder vast. Dit betekent dat er nog minder kracht nodig is om te snijden.


VERMOGENSAFSNIJDING

Hybride scharen zijn aambeeldscharen met een bypassgeometrie. Ze combineren het beste van twee werelden. Dankzij de gebogen vorm van het mes en de basis ligt zelfs het maaisel met een grote diameter dicht bij het lager en schuift het niet naar voren tijdens het knippen. Dankzij deze ideale krachtoverbrenging kunnen zelfs sterke takken van hard hout moeiteloos worden doorgezaagd.


Tuingereedschap van LÖWE met de beste snijprestaties voor langdurig gebruik.

Onze aanbeveling als je een snoeischaar wilt kopen.

Beste prijsgarantie

Als u bij een andere verkoper een gunstigere prijs (incl. verzendkosten) vindt, ontvangt u dit originele LÖWE artikel van ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.