Gesmede rozetvork van Krumpholz 1799

De mooiste rozen groeien alleen met een rozenvork

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je rozen op de juiste manier wilt verzorgen – de keuze van het juiste gereedschap speelt ook een belangrijke rol.

Rozen hebben veel lucht nodig bij hun wortels,

Aan de ene kant zodat er geen rot ontstaat, aan de andere kant kunnen ze voedingsstoffen het beste opnemen via hun fijne uitlopers als de grond niet te dicht is. Maar omdat ze zeer voedzaam zijn en voedingsstoffen en sporenelementen uit de grond filteren, raakt de grond eromheen snel verdicht. Rozen zijn ook erg gevoelig als hun wortels beschadigd worden, dus maak de grond niet los met een cultivator of iets dergelijks, maar gebruik speciale rozenvorken.

De grond losmaken

Het beste is om de roos voorzichtig een paar keer diep in de grond te prikken met de rozenvork rond de roos en dan voorzichtig heen en weer te bewegen. Op deze manier creëer je kanalen waardoor lucht de grond binnenkomt.

De voordelen van een rozenvork

zijn op het eerste gezicht al herkenbaar en worden bevestigd wanneer je ermee werkt: Het smalle ontwerp met de twee tanden, die echter zeer stabiel zijn, maakt het gemakkelijk om dicht bij de planten te komen. De twee tanden voorkomen ook dat de wortels worden doorgesneden, omdat ze niet rond of vierkant zijn, maar een speciale vorm hebben die de rozenwortels opzij duwt en ze dus nauwelijks beschadigt. Deze eigenschappen maken het mogelijk om gerichter met een rozenvork te werken en je maakt de grond echt alleen maar los zonder de wortels ruw te beschadigen.

Beste prijsgarantie

Als je bij een andere verkoper een lagere prijs (incl. verzendkosten) vindt, krijg je dit Krumpholz-artikel bij ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.