Messenblokken – Messenbord – Messenhouder

Messenfabrikant Güde

Beste prijsgarantie

Als je bij een andere verkoper een lagere prijs (incl. verzendkosten) vindt, krijg je dit Güde-artikel bij ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.

Handgemaakte messenblokken uit de Güde messenmakerij

Messen van hoge kwaliteit mogen niet los in een besteklade liggen. De messen worden sneller bot en het risico op letsel is groot. Je kunt het beste mooi gevormde en functionele messenblokken of magnetische messenborden gebruiken. We bieden hier verschillende opbergmogelijkheden die passen bij onze Güde-messen.

Onderhoudsinstructies

Het hout van de messenblokken moet af en toe worden ingewreven met een beetje olie. Dit voorkomt dat het hout dof wordt. Je kunt hiervoor het beste gewoon een beetje olijfolie gebruiken. Als er zich wat stof heeft opgehoopt in de gleuven van je messenblok, kun je dit goed verwijderen met pijpenragers. 

Fijne messen moeten worden schoongemaakt zoals ze zijn gemaakt: met de hand. In de meeste gevallen is het voldoende om het blad af te vegen met een vochtige doek. Je moet ervoor zorgen dat het mes niet lang ongereinigd blijft. Er zijn voedselresten (bijv. citroenen) waarvan de zuren ook hoogwaardig staal kunnen aantasten. Vermijd het gebruik van bijtende of schurende middelen. Messen van hoge kwaliteit mogen nooit in de vaatwasser of los in een lade worden gelegd (kans op letsel!).

Gesmede koksmessen van de hoogste scherpte en functionaliteit.

Magnetleiste-Eiche
Güde Magnetleiste Eiche E095/40
RE001/32 Messerhalter Güde The Knife
RE001/32 Messerhalter Güde The Knife
Güde Messerblock Synchros 4-S000L