Professionele snoeischaren en takkenscharen van de Original Löwe gereedschapsmakers.

Origineel LÖWE is een Noord-Duitse gereedschapsmederij die teruggaat tot Walther Schröder, die in 1923 de aambeeldschaar uitvond en er patent op aanvroeg. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Randolph Schröder, de kleinzoon van Walther Schröder.

Origineel LÖWE is toonaangevend op het gebied van hoogwaardige aambeeldscharen. Deze bieden een aantal voordelen ten opzichte van de bekende bypassschaar. Bij een aambeeldschaar snijdt het blad trekkend door het te knippen materiaal. Hierdoor is er minder kracht nodig om te snijden.

Met een aambeeldschaar kun je ook relatief gemakkelijk oud of heel hard hout of dikkere takken knippen. Een aambeeldschaar knipt een vergelijkbaar stuk hout met minder moeite dan een bypassschaar.Een ander voordeel is dat ze zowel door rechts- als linkshandigen gebruikt kunnen worden. Bypass-scharen zijn altijd eenhandig en zijn over het algemeen gemaakt voor rechtshandige gebruikers.

Het gebruik van een omloopschaar is voordelig als je zacht, vezelig en groen maaisel netjes en met zo min mogelijk kneuzingen wilt knippen.

Een veelvoorkomend vooroordeel tegen aambeeldscharen is de vrees dat het blad bot wordt bij het tegenlager, het zogenaamde aambeeld. Dit is niet mogelijk met LÖWE aambeeldscharen. De hardheid van het staal van het lemmet is vier keer zo hoog als de hardheid van het aambeeld. Bij het knippen met originele LÖWE aambeeldscharen heeft de impact van het mes op het aambeeld geen invloed op de scherpte van het mes. De scherpte van het blad wordt alleen beïnvloed door de snijfrequentie en het te snijden materiaal.

De perfecte onderdelenvoorziening en de eenvoudige en voordelige uitwisselbaarheid van onderdelen voor LÖWE scharen is ook een groot voordeel. Wij bieden het complete assortiment reserveonderdelen voor alle LÖWE tuinscharen die we aanbieden. De kleinste schroef, veren, bladen, tegenlagers en handgrepen. Je kunt alles direct bestellen op onze LÖWE onderdelenpagina tegen een gunstige prijs en overzichtelijk.

De Het originele LÖWE accessoireprogramma voor het slijpen van de snoeischaar of de holsters en mesbeschermers ronden het assortiment af.

TOP Verkoper – Löwe snoeischaren


Beste prijsgarantie

Als je bij een andere verkoper een gunstigere prijs (incl. verzendkosten) vindt, krijg je dit Löwe-artikel van ons voor dezelfde prijs.

Deze garantie is geldig tot 14 dagen na aankoop. Speciale verkopen uit voorraadliquidaties, insolventies en veilingen zijn uitgesloten.