Vragen en antwoorden

FAQ

Het is relatief eenvoudig om een schoffel met een rond oog in te brengen.

Het handvat van een schoffel met een rond oog is altijd conisch van vorm. Dit betekent dat er een dunnere steel begint en een dikkere steel eindigt.

De schoffelkop wordt over de dunnere kant van de steel tot aan het verdikte uiteinde van de steel geduwd. Voor stelen met geboorde gaten om de schoffel aan op te hangen of met gravures, moet de kop van de schoffel in een hoek van 90 graden ten opzichte van de gravure/het geboorde gat staan. Dit is puur een visuele kwestie en is niet belangrijk voor de functie.

Het dikke uiteinde van het handvat wordt dan meerdere keren in verticale richting (van boven naar beneden) op een houten plank of balk geslagen. Door de steel abrupt te stoppen, maakt de schoffelkop een positieve verbinding met de houten steel.

Tip: Als je de steelkop vervolgens een paar minuten in water dompelt, zwelt het hout op en zit de kop bijzonder stevig.

Plaats de steel van de bijl op een houten balk op een comfortabele werkhoogte. Plaats het oog van de bijlkop op het handvat. Breek indien nodig de randen van het bovenste uiteinde van de stengel een beetje af met een cuttermes om het makkelijker te maken om de kop erop te zetten.

Draai de bijl dan om, plaats de kop op de balk en sla het handvat er met een houten hamer stuk voor stuk recht in, totdat het gelijk ligt met het oog van de kop.

Wanneer de kop gelijk ligt met de as, slaat u de houten wig erin en slaat u ten slotte de bevestigingsbussen erin. Verwijder indien nodig al het uitstekende materiaal van de houten wig.

Ashandvatten zijn sterk en elastisch. Schokken worden opgevangen door het hout, dat de gewrichten ontziet. Een volledige breuk van het essenhouten handvat is vrij zeldzaam, maar komt vooral voor als het hout uitdroogt. Er bestaat dan een risico op letsel door de ongecontroleerde bijlkop. Essenhouten handvatten worden gemaakt van de inheemse es en zijn goedkoper dan handvatten van hickoryhout.

Hickory is een Noord-Amerikaanse boom van het walnotengeslacht. Het hout is perfect voor zware handgrepen. Het is sterk, flexibel en elastisch en absorbeert harde schokken goed. Dankzij de lange houtvezels is het bestand tegen een aanzienlijk hogere belasting dan het toch al stabiele essenhout. Handvatten van hickory breken bijna nooit volledig en bieden dus een veiligheidsvoordeel ten opzichte van handvatten van essenhout.

Standaard verzenden we onze producten alleen met een afleverbon. We kunnen je op elk gewenst moment een factuur per e-mail sturen.

Je kunt de factuur gewoon per e-mail aanvragen. Bijvoorbeeld door te reageren op de orderbevestiging die je hebt ontvangen.

Je kunt ons hier ook rechtstreeks schrijven. Voer uw achternaam, voornaam en adres in. Of het nummer van de afleverbon.

info@holz-jaeger.com

Om redenen van gegevensbescherming sturen we facturen altijd naar het e-mailadres dat bij de bestelling is opgegeven.

Tuingereedschap en bosbouwgereedschap met houten handvatten moeten worden opgeslagen in droge en onverwarmde ruimtes, schuren of tuinhuisjes. Als de stengel in verwarmde ruimtes wordt bewaard, droogt hij uit, verliest hij elasticiteit en breekt hij gemakkelijker dan wanneer hij op de juiste manier wordt bewaard.

Tuingereedschap en bosbouwmachines moeten na gebruik worden ontdaan van grof vuil. Vochtig of nat gereedschap moet worden gedroogd om roest te voorkomen. Smeer bewegende delen met niet-harsachtige olie.

Massieve metalen onderdelen moeten worden ingewreven met lijnzaadolie voor een betere conservering vóór de winteropslag. Behandel houten handgrepen indien nodig met lijnzaadolie of houtolie.

Let op: Doeken gedrenkt in lijnzaadolie kunnen ontbranden als ze verkeerd worden bewaard. Je kunt de doeken het beste uitspoelen met water en uitspreiden om te drogen. Je kunt de doekjes ook bewaren in een glazen pot met een afgesloten deksel.

Vragen stellen

    • Hier kun je vragen stellen over onze producten, het afrekenproces, verzending, levertijden, verpakking, het klantenmenu en alle vragen met betrekking tot de producten die we aanbieden en het gebruik van onze website.

Antwoorden krijgen

    • We beantwoorden je vragen binnen 24 uur. Andere klanten kunnen je vragen ook beantwoorden.
    • Je ontvangt een e-mailbericht als er een antwoord is op een vraag die je hebt gesteld. Natuurlijk kun je je eenvoudig en gemakkelijk afmelden voor deze meldingen.
    • We sturen alleen zoveel e-mails als nodig is. We versturen geen vervelende nieuwsbrieven of reclamemails.
    • We kijken uit naar jullie eerste vragen.

Vraag & Antwoord

Verkopen jullie ook de wipschop? Hoor het graag. Met vriendelijke groet Mariska Mariska gevraag op 24. maart 2024

Hallo Mariska,
Wij bieden de Wipshop niet aan.
Met vriendelijke groet,
Raffael Jaeger

admin geantwoord op 25. maart 2024 winkelmanager
(0) (0)

Stel een vraag

Je vraag wordt beantwoord door ons of door andere klanten. Je ontvangt een e-mailbericht wanneer je vraag is beantwoord.

Bedankt voor je vraag!

Je vraag is ontvangen en wordt binnenkort beantwoord. Dien dezelfde vraag niet opnieuw in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je vraag. Meld het aan de sitebeheerder. Extra informatie:

Voeg een antwoord toe

Bedankt voor je antwoord!

Je antwoord is goed ontvangen en zal spoedig worden gepubliceerd. Voer geen nieuw antwoord in.

Fout

Warning

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je antwoord. Meld het aan de sitebeheerder. Aanvullende informatie:

Productinnovaties 2024

TOP Verkoper

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

incl. btw

plus verzendkosten

Je vindt producten voor tuinieren en landschapsarchitectuur in de volgende categorieën:

gereedschap-tuin.com

Online winkel van Holz-Jaeger UG (haftungsbeschränkt)

2 reacties op “Vragen en antwoorden

Reacties gesloten.